The Consolation koncert

27. marts 2020 kl. 20.00 - 22.00

Er du til roots, er du til country rock og et strejf af blues, ja så er her en koncert, du ikke skal snyde sig selv for.
“Danmarks absolut bedste repræsentanter for countryrock-musikken” (Ole Jacobsen, P5)
“Velkomponeret, veludført dansk musik” (Alex Nyborg Madsen, P5)
“Troværdigt og rent ud sagt i en klasse, der kun kan betegnes som international” (Side33)
“Country and Classic Rock combine for an enjoyable Danish take on americana” (Americana UK Magazine)

Citaterne er blot et lille udpluk af de mange roser, der er regnet ned over danske The Consolation, siden bandet i slutningen af 2018 udsendte det roste album ‘Heartland’. Et album, som emmer af kærlighed til amerikanermusik og den gode, velskrevne sang, og et album, hvor roots rock møder country- og blueselementer, i et både stilsikkert og legesygt samspil.

Albummet var i foråret 2019 ‘ugens album’ på P5, og lytter man jævnligt til P4 og P5, vil man meget tænkeligt kunne nikke genkendende til sange som ‘Mary Sue’, ‘The Fire’, ‘Might Be You’ eller selvfølgelig titelnummeret ‘Heartland’.

Nu er bandet så på trapperne med et opfølgeralbum, som udkommer i foråret 2020, og som igen vil bringe den velspillede og veloplagte kvintet ud på de danske landeveje. Det bliver en stribe shows, hvor publikum tages med på en både nærværende og festlig musikalsk roadtrip igennem The Consolations stærke og iørefaldende sangkatalog, der også rummer radio-darlings som ‘Manitoba’ og ‘Portland Girl’, og hvor der vil være noget til både hjertet, til hjernen og en hel masse til dansefødderne.

Inspirationskilderne spænder vidt, fra 60’ernes country-rebeller som Johnny Cash, Kris Kristofferson og Waylon Jennings, til 70’ernes countryrock-pionerer som The Band, Little Feat og The Eagles, til 80’ernes blue collar-ikoner som Bruce Springsteen og Tom Petty, og helt frem til nutidens americana-stjerner, som Chris Stapleton, Jason Isbel og Sturgill Simpson.

The Consolation har dog sin helt egen sound og sit eget udtryk, som blander originalitet med de klassiske genredyder, og tilfører amerikanergryden lidt nordisk krydderi. Altsammen udført med masser af charme, nærvær, humor og musikalsk overskud. Som en veltilfreds publikummer udtrykte det, efter bandets show på 2019s Skagenfestival: “Dette er ikke din mormors country. Og gudskelov for det!”

Så er du til roots, country rock og et strejf af blues, med stærk sangskrivning og masser af internationale kvaliteter, ja så er her en koncert, du ikke skal snyde sig selv for.

The Consolation består foruden forsanger og sangskriver Nis Gaarde (vokal, guitar, banjo m.m.), af Jacob Svensson (bas), Sven Busck (trommer), Uffe Nørtoft (pedalsteel) og Vincent Daly (guitar).

Besøg bandets Facebook-side her:

Stream ‘Heartland’ lige her:

27. marts 2020