Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

ÅBENTHUS – Halskovskolens bygnings 100-års fødselsdag

4. juni 2023 kl. 13.00 - 16.00

ÅBENTHUS
Gratis adgang – Alle er velkommen
100 års jubilæum – Åbent Hus søndag den 4. juni kl. 13.00 – 16.00
I anledning af fejringen af Halskovskolens mondæne bygnings 100-års fødselsdag inviteres alle borgere til Åbent Hus og en festlig og fornøjelig eftermiddag, hvor der vil være rundvisninger, historiefortælling og film, underholdning ved Kulturhusets kulturelle foreninger og bands samt mulighed for at hilse på nogle af husets mange kreative foreninger og arbejdende værksteder.
Den 5. maj 1923 blev en meget moderne og dyr skole indviet der efterfølgende blev et forbillede for andre kommuner, ja selv andre lande hvorfor der ofte kom udenlandske gæster for at besigtige denne bemærkelsesværdige bygning. Denne historie fortæller Jimmy Pedersen mere om på dagen.
Bygningen kom også til at huse Korsør Kommunes Folkebibliotek, som flyttede ind hen over sommeren 1923. Biblioteket blev officielt indviet 2. oktober 1923
I 1950’erne og 60’erne voksede skolen, grundet det stigende elevtal, ud af dens rammer og der blev bygget til både foran og bagved skolen. Da børnetallet faldt i slutningen af 1990’erne blev det besluttet at nedlægge folkeskolen i 2004 og i 2005 flyttede Medborgerhuset, Kultur- og fritidsafdelingen m.fl. ind og et Kulturhus så dagen lys.
I dag rummer bygningen Korsør Kulturhus – det kulturelle ”in-sted” i Korsør hvor mennesker og foreninger mødes i smukke perfekte rammer for mange aktiviteter lige fra koncerter, teater, foredrag, kunstudstillinger og meget, meget mere
Knap 40.000 gange om året går døren op i Kulturhuset, hvor en lang række af byens foreninger holder til for afholdelse af møder, kurser og andre aktiviteter baseret på grupper og foreninger af kulturel karakter.
Skolebal for voksne
Som optakt til fejringen af Halskovskolens bygnings 100-års fødselsdag glæder det Korsør Kulturhus at kunne invitere til en festlig og fornøjelig aften, fredag den 2. juni kl. 19.00.
Til at skabe den rigtige stemning denne aften har Kulturhuset inviteret et af landets ældste Rock´n´Roll orkestre, Chimbo´s Revival, kendt for de gode gamle Rock sange og klassikere fra 1950´erne og 1960`erne heriblandt: “Good Golly Miss Molly”, “I Saw Her Standing There” og Rock Around The Clock” og mange mange flere med en masse humor og parodier.
Billetprisen er Kr. 60.00 incl. en kop kaffe og et stykke fødselsdagskage. Derudover vil husets bar være åben for salg. Alle er velkomne – Billetter kan bestilles via Kulturhusets hjemmeside

UDSTILLINGER
Historisk Biograf i lokale 222
(skolemindeinterviews og gamle billeder + små klip fra gamle film om Halsskovskolen)

Marmorsalen:
Mød Lokalhistorisk Arkiv med skolefotos gennem tiderne og billeder fra bygningen fra 1923 og til i dag, de kreative fra Keramikværkstedet med en lille drejebænk og en invitation til at besøge værkstedet. Veteranmotorcyklens Venner er med på dagen sammen med vores lokale Nærradio, Korsør Lokalråd, Skakklubberne, Korsør holder sammen, Seniorklubben Metal Korsør, Brugerrådet for Kulturhuset og Kulturhusets Venner. Mænds Mødested fortæller om deres nye initiativ FiksBiks.

Frivillige fra Brugerrådet har en stand med effekter fra gamle lege fra 1950’erne til 1970’erne – og hinkeruder i gården hvis vejret tillader det.

Besøg Keramikværkstedet der holder åbent værksted –
indgang via østvendt sti.
Kig indenfor hos Mænds Mødested (indgang fra gården mod Halsskov Tværvej).

Korsør By- og Overfartsmuseum har fundet modellen af Halskovskolen frem.
Racerbilklubben Scalextric – holder åbent hus 2. sal.
Folkedanserne laver udstilling i 221.

Har du lyst til at møde Netværkshuset, så er de også med på dagen.

Korsør Kunstforening og fotograf Børge Andersen udstiller lokale motiver på balkongangen og fortæller om Gudrun Jastrau, kunstneren bag de historiske silhuetklip på balkongangen.

PROGRAM OG UNDERHOLDNING
Kl. 13.00:
Troels Brandt (fmd. for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget) åbner dagen
Fællessang ved tidligere skoleinspektør på Halsskovskolen, Jørgen Bøllingtoft og Gospelkoret Alleluja i Marmorsalen

Kl.13.15:
Veteranmotorcykeltræf i gården mod Skolegade

Kl. ca. 13.30:
Koncert med Gospelkoret Alleluja i Marmorsalen

Kl. 13.45:
Slagelse Musikskol: Sammenspilsgruppe i Marmorsalen

Kl. 13.45: Jimmi Pedersen fortæller om Halsskovskolens start i (lokale 222)

Kl. 14.00 – 14.40:
CasaBlanca og Musicalforeningen går på scenen i Spillestedet

Kl. 14.45 – 15.20:
Natsjakket – minikoncert i Spillestedet

Kl. 15.30 – 16.00
SilverBack – minikoncert Spillestedet

Rundvisninger – mødested ved indgang C
Kl. 13.50: Rundvisning i huset
Kl. 14.30: Rundvisning i huset
Kl. 15.15: Rundvisning i huset

Salg af kaffe-kage-øl-vand-vin i Caféen i den lille gymnastiksal
Ret til ændringer forbeholdes

Med venlig hilsen
Korsør Kulturhus

Detaljer

Dato:
4. juni 2023
Tidspunkt:
13.00 - 16.00
Begivenhed Kategorier:
, , , , ,

Sted

Korsør Kulturhus
Skolegade 1
Korsør,