Udstillinger

Kunst i Korsør sommeren 2021
Korsør Kunstforening markerer denne sommer med tre udstillinger. Den første udstilling er i Korsør Kulturhus er ophængt allerede. Der vises gode portræt malerier, der er til salg, udført af den anerkendte afdøde maler Ib Orla-Jensen (1915-89), som fra 1955 havde et hus i Bisserup, hvor han boede fast med sin kone frem til sin død. Kunstforeningen har fået adgang til de mange efterladte kunstværker og til denne udstilling valgt et enkelt emne. Mange har nok uden at vide det set et fint lille portræt af en overlæge på Slagelse Sygehus i venteområdet til bl.a. blodprøvetagning. Ib Orla-Jensen var en god bekendt af Hildegard og Harald Isenstein, hvis efterladte værker er i Slagelse Kommunes varetægt i Kongegaarden i Korsør. Venskabet resulterede i flere portrætter af kunstnerparret, et enkelt vises på den aktuelle udstilling. Der er fri adgang til udstillingen frem til 9. august under iagttagelse af de aktuelle Coronarestriktioner mandag til torsdag kl. 10-19, fredag kl. 10-14 samt i weekenden når der er arrangementer.
– Vedhæftet yderligere CV om Ib Orla-Jensen.

På Korsør Bibliotek 1. – 30. juli viser kunstforeningen fra samlingen farverige litografiske værker af Henrik Buster Bruun (født 1929) i den normale åbningstid.

Kunstforeningens satsning i sommer er en intens og kort udstilling 6.-21. juli i Store Magasin på Fæstningen i Korsør med fri entré alle dage kl. 12-18. Det er udstilling med anerkendte professionelle vestsjællandske kunstnere, som vi har præsenteret i Kongegaarden fra 1997 frem til 2018, som vi nu genoptager på Fæstningen, hvor vi har mulighed for at vise skulpturer og keramiske værker m.m. på gulvet. Kunstnere på den 23. sommerudstilling er: Anni Fiil (papir), Lillian Neergaard (maleri m.m.), Jesper de Neergaard (skulptur), Susanne Thea (grafik), Jane Morten (maleri og skulptur), John Würtz (maleri og skulptur), Nelly Gaskin (keramik).

Korsør Kunstforening bringer stadig på 55. år god kunst til korsoranerne og byens gæster samtidig med at alle medlemmer får ret til medlemsgaven, når kontingent er betalt. Gaven i år er et litografi efter eget valg blandt mange forskellige.

Fri entré hele sommeren – adgang i åbningstiden mandag-torsdag kl. 10-19, fredag kl. 10-14, lørdag-søndag kun, når der er arrangementer.

Yderligere information hos undertegnede.

Med de bedste hilsner-Finn Mikkelsen, formand
Tlf. 2145 6336 – fmik@korsoerkunst.dk

Korsør Kunstforening har løbende udstillinger så vi kan nyde de smukke malerier i Marmorsalen i Korsør Kulturhus

Derudover har vi løbende forskellige kunstneres og foreningers værker udstillet i vores Kulturcafé.